Curs Analiza modurilor de defectare și a efectelor acestora

Acasa/Modulul Managementul calității/Curs Analiza modurilor de defectare și a efectelor acestora

Data următorului curs
N/A

Durata cursului
3 zile

Loc desfășurare
N/A

Materiale de curs
Suport de curs
Exerciții practice
Studii de caz
Certificat de participare

Analiza modurilor de defectare și a efectelor acestora este una dintre primele tehnici structurate și sistematice folosite pentru analiza defecțiunilor. A fost dezvoltată de către inginerii de fiabilitate la sfârșitul anilor 1950 pentru a studia problemele care ar putea apărea din cauza defecțiunilor la sistemele militare.

FMEA (Failure Mode and Effects Analysis) este adesea primul pas al unui studiu de fiabilitate a sistemului. FMEA implică revizuirea cât mai multor componente, ansambluri și subsisteme pentru a identifica modurile de defectare, precum și cauzele și efectele acestora. Pentru fiecare componentă, modurile de defectare și efectele care rezultă din acestea asupra restului sistemului sunt înregistrate într-o foaie de lucru specifică FMEA. FMEA poate fi o analiză calitativă, dar poate fi pusă și pe o bază cantitativă atunci când modelele ratei de defecțiune matematică sunt combinate cu o bază de date privind raportul de eroare statistic.

specialiștilor în calitate

 

personalului tehnic

 

top și middle managementului din companiile de producție

 

Adrian CRĂCIUN

Trainer în Analiza modurilor de defectare și a efectelor acestora

Adrian Crăciun lucrează în proiectarea și dezvoltarea sistemelor de management de peste 30 ani, în calitate de conducător sau membru în echipele de proiect. Este trainer autorizat ANC în sisteme de managementul calității, management de mediu, managementul sănătății și securitătii ocupaționale, tehnici și instrumente de lucru în domeniul calității și are experiență în formare și consultanță de peste 20 ani. Adrian Crăciun este și expert evaluator în cadrul ANC