Una dintre emblemele industriei românești împlinește anul acesta 50 de ani

Acasa/Blog/Una dintre emblemele industriei românești împlinește anul acesta 50 de ani

Una dintre emblemele industriei românești împlinește anul acesta 50 de ani

Câteva nume răsună impunător când vine vorba despre industria pur românească. Dacia este, cu siguranță, unul dintre ele. Uzinele Dacia Renault reprezintă o mare realizare a industriei românești, iar anul acesta împlinește 50 de ani.

Președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită de lucru în județul Argeș, a declarat: „Sunt impresionat. Am fost în vizită acum doi ani și pot să vă spun că progresul este vizibil, clar și impresionant. Probabil unii știu, dar îmi face plăcere să menționez că Uzinele Dacia produc 3% din PIB-ul României. Este extrem de mult, este o mare uzină, cu o mare tradiție românească. Astăzi am vizitat unitatea de motoare și unitatea de asamblare. (…) Este o mare realizare, fiind pur întâmplător faptul că anul acesta se împlinesc 50 de ani de la înființare. A pornit de la Dacia, acum este Dacia Renault, este parte a industriei auto românești cu investiții străine, dar și cu foarte multe firme cu capital autohton”.

Importanța industriei auto pentru țara noastră

El a mai precizat că s-a întâlnit cu oamenii care lucrează la Uzinele Dacia. „Am constatat că oamenii sunt mândri că lucrează aici, ceea ce îmi confirmă calitatea deosebită a acestei uzine”, a menționat Iohannis. Șeful statului consideră că industria auto este un pilon foarte important al industriei românești.

Însă, industria trebuie susținută în procesele de adaptare la cerințele Industry 4.0 și sprijinită în specializarea și perfecționarea angajaților. Noi sisteme de automatizare, echipamente specifice și strategii care pun pe primul plan eficiența și prevenirea defectelor necesită ca pregătirea celor din industrie să fie cât mai amănunțită și de actualitate.

Academia Industrială, programul pionier în instruirea completă în ciclul de viață al produsului, vine în ajutorul companiilor din producție cu traininguri specializate și cursuri interactive pentru angajații săi. Astfel, putem duce mai departe tradiția industriei românești pentru mulți ani de acum înainte.

Sursă directă: Ziarul Bursa