Cum evaluezi rezultatele unui training?

Acasa/Blog/Cum evaluezi rezultatele unui training?

Cum evaluezi rezultatele unui training?

Cum evaluezi rezultatele unui training?

Întrebările care apar în mintea unui manager după ce a consumat din bugetul de training o suma destul de mare pentru un curs dedicat subalternilor săi sunt: Oare merită acest curs acești bani? Nu este doar un mod de a cheltui bugetul, fără să adaug plus valoare? Vor putea ei să aplice ceva din tot ce au învățat la training și să-și îmbunătățească viață profesională?

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Sigur, ai dreptate să-ți pui astfel de întrebări, orice manager caută să descopere beneficiile măsurabile ale unui training.

Ca furnizori de training și noi ne-am pus această întrebare: CUM MĂSURĂM REZULTATELE UNUI CURS?

Dacă eșți manager într-o companie de producție indiferent de aria de control pe care o deții, cu siguranță nu ai prea mult timp să te gândești la acest lucru, pentru că ai multe de controlat, organizat, stins “incendii”…etc

Noi, Best Smart Digital am găsit soluția : CE AR FI DACĂ fiecare dintre angajații trimiși la un curs ar veni la ține și ți-ar spune că are o lucrare practică de realizat în cadrul cursului pe care îl urmează,  pe o problemă persistentă sau situație dificilă din producție pentru care trebuie să găsescă o rezolvare și un plan de implementare?

Dar problema nu și-o va alege singur ci împreună cu tine, managerul lui, iar el îi va găsi o cale de rezolvare pe care o poți accepta sau nu! Mai mult, cursantul tău beneficiază și de o îndrumare din partea trainerului în aplicarea teoriilor academice în practică și de un feedback asupra modului în care le-a aplicat.

Să facem un calcul simplu: ce se întâmplă dacă ai aloca câte o problemă/situație dificilă la 10 persoane din cadrul companiei care participă la curs și ai avea rezolvări la fiecare? Răspunsul este simplu:  ai avea 10 probleme rezolvate!

Există posibilitatea ca aceste rezolvări să suporte modificări ulterioare, dar cu siguranță un lucru este sigur: cursanții au exersat cum să aleagă o rezolvare a unei probleme/situații și în viitorul apropiat îți vor fi de mare ajutor în găsirea soluției corecte.

Plecând de la această dilemă, noi am dezvoltat un nou concept: ACADEMIA INDUSTRIALĂ BEST SMART DIGITAL.

ACADEMIA INDUSTRIALĂ este un instrument prin care managerii pot măsură beneficiile unui curs din cadrul celor 5 Programe din Academie.

Programele sunt:

  • Achiziții și Supply Chain – adresat buyerilor, logisticienilor, etc;
  • Management Operațional – adresat managerilor de producție, planificatorilor;
  • Coordonare Producție- adresat managerilor de linie, șefi schimb etc
  • Managementul Calității – adresat specialiștilor în calitate, personalului tehnic, top și middle managementului din companiile de producție
  • Management HR – adresat profesioniștilor implicați în recrutarea personaluluiși alte activități din departamentul de Resurse Umane.

CUM vom măsura beneficiile unor astfel de programe? Prin metoda descrisă mai sus.

În plus față de beneficiile deja enumerate, dacă un cursant parcurge cele 5, 6 sau 7 module de curs alocate fiecărui Program din cadrul Academiei Industriale, va avea o vedere de ansamblu asupra tuturor funcțiilor tangente activității lui de bază. La finalizarea fiecărui program în parte, va elabora o lucrare finală parte a sesiunii de examinare, cu aplicabilitate practică, și, din nou, tema lucrării finale tot tu o alegi!

Ce vor învață cursanții care aleg Programele Academiei Industriale?

Nu ar fi bine dacă un manager de producție ar cunoaște noțiuni din managementul mentenanței, instrumente de planificare a producției, metode de îmbunătățire a proceselor, a calității, a ceea ce însemană cost și cum să elimine pierderile? Sau cum să trateze o gâtuire în flux? Sau cum să gestioneze un flux de logistică?

Nu ar fi bine dacă un achizitor ar ști destul de multe despre planificare sau  procesul logistic sau despre tehnicile superioare de negociere?

Nu ar fi bine dacă șeful de linie ar ști suficient de mult despre mentenanață, despre cum să trateze înțelept calitatea, cum să organizeze ergonomic un loc de muncă, cum să măsoare timpii productivi și timpii morți, cum să-și instruiască muncitorii și cum să gestioneze un flux care produce pierderi sau prea multe defecte?

Sigur îți dorești și sigur ai vrea să măsori rezultatele unui asfel de program de training.

Prin participarea la programele din cadrul Academiei Industriale, lansate de Best Smart Digital, se poate obține Excelență în Management industrial și se pot măsura efectele aplicării cunoștințelor teoretice în practică de zi cu zi.

Ligia Neacșu – fondator BEST SMART DIGITAL

Ligia NEACȘU

Fondator BEST SMART DIGITAL

Sunt Ligia Neacșu, inginer și trainer de peste 20 de ani. Cei 10 ani de experiență cu Best Smart Consulting m-au făcut să înțeleg mai bine nevoia pe care sfera industrială o are în a eficientiza procesul de lucru, de la management până la linia de producție. De aceea am creat Academia Industrială, un program de training integrat, care acoperă toate aceste nevoi, din perspectiva clară a Industry 4.0. Prin trainingurile pe care le susținem schimbăm percepția pe care oamenii o au asupra jobului lor, îi ajutăm să fie mai eficienți și să aibă o imagine de ansamblu asupra sarcinilor pe care le au de îndeplinit. Cât despre companiile din producție cărora ne adresăm prin Academia Industrială, unul dintre cele mai importante beneficii este că își eficientizează procesele, își reduc pierderile și își maximizează astfel profitul pe termen lung. În acest an am avut peste 350 de participanți la trainingurile OPEN și IN-HOUSE, provenind de la peste 120 de companii din întreaga țară. Clienții noștri vin din domenii diverse: automotive, farma, oil & gas, FMCG.