Criza României în pragul Industry 4.0: fără angajați specializați și fără roboți industriali

Acasa/Blog/Criza României în pragul Industry 4.0: fără angajați specializați și fără roboți industriali

Criza României în pragul Industry 4.0: fără angajați specializați și fără roboți industriali

A patra revoluție industrială, denumită Industry 4.0, în esență automatizarea industriei și în special a procesului de producție, găsește România pe marginea unei prăpastii. Ne dorim să producem în țară bunuri cu valoare adăugată mare, având o infrastructură de ultimă generație și totul într-un timp cât mai scurt. Totuși, nu avem încă răspuns la întrebările „cu cine?” și „cu ce?”.
Pentru a produce într-un mod inteligent la prețuri competitive ar trebui să deținem sisteme și echipamente de nouă generație. Are România forță de muncă pregătită și specializată pentru a interacționa cu inteligența artificială a sistemelor de tip industrial? Sau pentru a interpreta corect modul de lucru al roboților industriali? Sunt angajații din producție pregătiți să înțeleagă modalitatea de funcționare a echipamentelor industriale speciale și a sistemelor de automatizare? Sau simpla introducere a robotizării și automatizării unor operațiuni vor conduce automat la creșterea productivității?
Din păcate, la momentul actual, experiențele din industria românească demonstrează că nu. O linie automatizată nu înseamnă neapărat și creșterea productivității dacă, iar acest dacă este extrem de important, dacă se traduce doar prin forță de muncă pregătită numai pentru a gestiona funcționarea unei linii robotizate la parametrii de productivitate pentru care a fost gândită.

Deficit foarte mare de angajați specializați pentru Industry 4.0

Criza adevărată a României este lipsa forței de muncă specializată în Industry 4.0. Sistemul de învățământ este cu mult în urma cerințelor economiei și a ceea ce cere piața. Conform declarației lui Petrișor Peiu, profesor la Politehnica din București, pe actualul trend de dezvoltare, România are nevoie de încă 180.000 de ingineri.
Nici la echipamente nu stăm mai bine. România este încă departe de automatizarea în adevăratul sens al cuvântului. Țara noastră ar avea nevoie în următorii ani de peste 10.000 de roboți integrați în industrie pentru a fi competitivă în regiunea de Est și la nivel global. Acum, piața concurențială a companiilor de producție din România nu mai este doar regiunea din care facem parte, ci orice loc de pe mapamond.

Soluția: Dezvoltarea resurselor umane din industrie

Fie că vorbim despre elevi din școli profesionale sau licee teoretice, studenți ai unui profil tehnologic sau angajați din mediul industrial, toți aceștia trebuie să înțeleagă ce presupune integrarea pluridisciplinară și tehnicile de învățare moderne. Atenția lor trebuie concentrată permanent pe metode, practici și tehnici inovative destinate domeniului în care activează.
Pentru a face față provocărilor noilor tehnologii și proceselor din ce în ce mai complexe ale industriei, în companiile de producție sunt necesare noi abordări strategice pentru gestionarea resurselor umane. Consecință a automatizării continue a proceselor simple de fabricație, numărul de posturi de lucru cu un nivel ridicat de complexitate va crește considerabil. Acest lucru va conduce la necesitatea unui nivel înalt de educație a personalului.
Drept urmare, devine indispensabilă organizarea de traininguri și cursuri specializate, concepute special pentru angajații din mediul industrial pentru a răspunde cu ușurință provocărilor aduse de Industry 4.0.
Ce ar trebui să cunoască acești oameni calificați ai viitorului? Provocarea o reprezintă formarea angajaților. Aceștia trebuie să ajungă să stăpânească procese complexe, să aibă capacitatea de a lua decizii pe baza unor date statistice generate de sisteme și să gândească acțiuni viitoare pe baza acestor date. Practic, angajații vor interacționa cu utilajele și liniile de fabricație prin intermediul perifericilor. Deciziile luate vor fi baza unei producții de calitate, în termenii și la cantitățile contractate.

Proiecte de formare profesională pentru un număr de 1.016 specialiști în Industry 4.0

Cine are capacitatea de a forma această resursă umană? Finanțate prin fonduri europene din Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Programul „România profesională – Resurse umane competitive”, Obiectivul specific 3.8 – Creșterea numărului de angajați care beneficiază de instrumente, metode, practici etc. standard de management al resurselor umane și de condiții de lucru îmbunătățite în vederea adaptării activității la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform Strategiei Naționale de Competitivitate 2014-2020 și domeniilor de specializare inteligentă conform Strategiei Naționale de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2014 – 2020, vor fi demarate în luna iunie 2018 două proiecte pentru companiile cu profil industrial din România.
Proiectele START INDUSTRY 4.0 și INDUSTRIA DE MÂINE oferă pentru 1.016 persoane care lucrează în industrie: managerilor de la orice nivel, directorilor, angajaților din departamentul de Resurse Umane, precum și antreprenorilor sesiuni de training și specializare în care vor descoperi noțiuni de introducere și adaptare la cea de-a patra revoluție industrială, Industry 4.0. Aceste sesiuni de training și cursuri de specializare în management industrial, antreprenoriat și resurse umane vor fi realizate pe parcursul unui an, în perioada mai 2018 – mai 2019, de către traineri cu experiență în domeniul industrial.
Cursurile de specializare se vor realiza în mai multe orașe din țară, cu un număr de 10 cursanți care vor susține la final lucrări practice, în urma cărora vor putea obține un certificat profesional sau o diplomă ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări). Persoanele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate vor putea beneficia de unul dintre cursurile din cadrul proiectelor în mod gratuit.

Consultanță pentru companii din mediul industrial

De asemenea, companiile din mediul industrial vor putea beneficia de aceste cursuri de specializare și traininguri integrate pentru angajații săi, precum și de servicii de consultanță pentru îmbunătățirea proceselor dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate.
Cele două proiecte sunt dezvoltate de Best Smart Consulting, companie de training și consultanță care susține industria producătoare în transformarea proceselor în contextul Industry 4.0. Standardele ridicate ale cursurilor de specializare, perfecționare și training organizate de Best Smart Consulting prin intermediul programului Academia Industrială se vor regăsi și în cadrul noilor proiecte START INDUSTRY 4.0 și INDUSTRIA DE MÂINE, prin care vor fi pregătiți peste 1.000 de angajați pentru viitorul proceselor industriale: automatizare și robotizare.
Pentru informații suplimentare, ne poți contacta pe vanzari@bestsmart.ro sau la numărul de telefon 0726.268.256.